Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Novi sastanak ministra Heće i predstavnika KTK Visoko

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo sastao se 26. septembra u Sarajevu s direktorom Senadom Bilalovićem i predstavnicima sindikata KTK Visoko, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i direktor Agencije za privatizaciju Enes Ganić, analizirano je trenutno stanje u ovom privrednom društvu.

Zaključeno je da se pripreme za objavu tendera za privatizaciju dijela KTK u Topuznom polju i Goruši obave u što kraćem roku.

Ministar Hećo je istaknuo da bi se uspješnom privatizacijom razriješio najveći dio problema u ovom preduzeću, kao što je blokada računa, kašnjenje isplate plata, uplata doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje.

Na ovaj način, rečeno je na sastanku, stvorili bi se uslovi za uspješno poslovanje preostalog dijela KTK Visoko. Dogovoreno je, također, da se preduzmu aktivnosti i izvrši isplata plata do kraja mjeseca septembra.

Vlada FBiH je na 70. sjednici 24. septembra, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, donijela Odluku kojom se ovoj firmi dodjeljuje pomoć od 250.000 KM. Također, predstavnici KTK Visoko su informisani da je izvjesna i privatizacija objekta u Zenici, što bi sve zajedno pomoglo funkcionisanje privrednog društva do okončanja privatizacije.

Proudly powered by WordPress