Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Sedam navijača BiH uhapšeno u Istanbulu, među njima i sudija Premijer lige BiH

Sedam navijača Bosne i Hercegovine uhapšeno je u subotu naveče na tribinama stadiona „Inonu“ u Istanbulu i trenutno se nalaze u zatvoru.

Stroga turska policija privela ih je jer su u 21. minutu susreta kvalifikacija za SP, Turska – BiH upalili baklje i ubacivali ih u teren iza gola Kenana Hasagića.

Među uhapšenima je i Almir Čišić, sudija Premijer lige BiH za kojeg turska policija tvrdi da je palio baklje. Iz NS/FS BiH Čišića su danas zbog toga izbacili sa sudijske liste.
Prema izjava naših navijača, oko 30 policajaca upalo je na tribinu i nasumice ih počeli hapsili. Jednog navijača BiH uhapsili su i po izlasku sa stadiona i to na principu „slučajnog uzorka“, govore bh. navijači koji su se javili redakciji SportSport.ba?!

„Oko 30 turskih policajaca upalo je na našu tribinu. Prema nama su postupali kao da smo ratni zločnici. Ovo je skandal, pa niko od naših institucija da se pozabavi ovim momcima koji su privedeni. Neki od njih su totalno nevini. Turska policija nije imala ni video nadzor, ni nikakve dokaze, hapsili su ljude nasumice, najviše one iz prvih redova tribine. Pozivam sve u BiH da pomognu našim navijačima, nisu svi krivi“, rekao je jedan od naših navijača koji je želio ostati anoniman, a bio je na licu mjesta u akciji turske policije, no kako kaže, srećom njega nisu odveli u zatvor.

Svi su još uvijek u zatvoru, a izrečeni su im kazne od po pet godina zabrane ulaska u Tursku. No, u turskoj policiji ih ne žele pustiti iz zatvora dok ne plate troškove deportacije za BiH. Danas tokom cijelog dana iz zatvora zvali su i naš konzulat u Istanbulu, ali niko im se ne javlja na telefon pa će, očito, još noćas prespavati u zatvoru.

www.sportsport.ba

 

Proudly powered by WordPress