Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izgradnja fekalnog kolektora u naselju Carica

Kroz program kapitalnih ulaganja za 2007. godinu Ministarstvo za poljoprivredu,šumarstvo i vodoprivredu Ze-do kantona, ”Agencija za vodno područje rijeke Save” Sarajevo i Opština Visoko su finansirale projekat izgradnje fekalnog kolektora u naselju Carica, mjesna zajednica Rosulje.
Ukupna vrijednost radova ovog projekta je 219.019,90 KM, a izvođač radova je “Atlas-D” d.o.o. Visoko.

U 2007. godini su obezbjeđena sredstva u iznosu od 190.000,00 KM, a programom kapitalnih ulaganja za 2008. godinu obezbjeđena su dodatna sredstva od 29.019,90 KM koja su uspješno i realizovana.

Radovi na ovom projektu su otpočeli u maju 2008. godine, te nakon više nepredviđenih okolnosti (od zabrana ulaska u posjed, do identifikacije elektrokablova, zaostale neksplodirane mine i mogućnosti pojave klizišta) radovi su završeni u novembru 2008. godine.

Izgrađena je primarna kanalizaciona mreža u dužini od 1000 metara koja će biti predata javnom komunalnom preduzeću “Visočica” Visoko koji će uraditi priključke stambenih objekata na izgrađenu kanalizaciju i time će fekalne vode koje su tekle otvorenim potokom biti ucjevljene.

(serda.ba)

Proudly powered by WordPress