Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje za javnost NK Bosna Visoko

“U utorak, 2.12.2008. godine, na redovnom zasjedanju Upravnog odbora NK Bosna Visoko, usvojen je Izvještaj svih selekcija NK Bosna Visoko za takmičarsku sezonu 2008/2009. godine (jesenji dio). Zajedno sa trenerima svih selekcija, uključujući i prvi tim, ovaj Izvještaj je pripremio sportski menadžer gosp. Faruk Kulović.

Pretpioniri se takmiče u ligi Ze-Do kantona koja broji 14 klubova i na kraju su zauzeli posljednje mjesto. U ovom momentu rezultat kao i stanje na tabeli nisu prioritet iz razloga što tri generacije ‘96, ‘97, ‘98. godišta treba razdvojiti i dalje selektirati prema godištima. Ovaj tim NK Bosne je ubjedljivo najmlađi u ovoj ligi.

Pioniri NK Bosna Visoko takmiče se u kvalitetnoj ligi pionira ZE-Do kantona i zauzeli su 3. mjesto na tabeli.

Kadeti NK Bosna Visoko, takmiče se u Omladinskoj ligi Centar koja broji 17. klubova. NK Bosna je odigrala 16. kola zabilježila 9. pobjeda, 6. neriješenih utakmica i jedan poraz uz gol razliku 34:12 i tako zauzela 4. mjesto.

Juniori Nk Bosna takmiče se u Omladinskoj ligi Centar koja broji 17. klubova. Ekipa je odigrala 16. utakmica i zabilježila 9. pobjeda, 3. neriješena meča i 4. poraza uz gol razliku 42:17 i tako zauzela četvrto mjesto.

Prvi tim NK Bosna na kraju jesenjeg dijela šampionata lige FBiH, zauzima 4. mjesto na tabeli uz učinak od 8. pobjeda, 2. remija i 5. poraza. Iza nas je najuspješnija jesen u posljednjih šest godina igranja u Prvoj ligi FBiH!”

 

Proudly powered by WordPress