Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Poticajna sredstva vlade bez privrednih subjekata iz Visokog

Vlada Zeničko-dobojskog kantona preduzeću “Multiteh” d.o.o. Zenica na ime subvencija uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnom standardu ISO 9001:2000, odobrila je isplatu 10.000 KM.

Po istom osnovu preduzeće “Heibel Technoplast” d.o.o. Tešanj također će dobiti 10.000 KM. Zavidovićkom preduzeću “Euroimpex-an” d.o.o. Vlada ZDK-a će isplatiti 46.000 KM i to po dva osnova. Na ime subvencija uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnom standardu ISO 9001:2000 “Euroimpexu-an” odobreno je 10.000 KM, dok će na ime refundacije administrativnih troškova za izgrađeni proizvodni objekt ovo preduzeće dobiti 36.000 KM.

Privrednom društvu “Ogrić-Metal ing” d.o.o. Usora, na prijedlog Ministarstva privrede ZDK-, a na ime refundacije administrativnih troškova za izgrađeni proizvodni objekt bit će uplaćeno 12.000 KM. Poticajna sredstva od 2.500 KM Vlada ZDK-a odobrila je i preduzeću “Subašić” d.o.o. Tešanj i to na ime regresiranja kamata na investicijske kredite.

Inovator iz Maglaja Fadil Musaefendić na ime poticaja za dodjelu patentnog rješenja upisanog u registar patenata kod Instituta za intelektualno vlasništvo BiH iz budžeta ZDK-a odobreno je 5.000 KM.

(Fena)

Proudly powered by WordPress