Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dr. Majed Mafalani sjekirom napao ženu u haustoru

 

Dr. Majed Mafalani, ugledni ljekar visočkog Doma zdravlja i dobitnik najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, u nedjelju navečer oko 19.00 sati napao je ženu koja je greškom pozvonila na vrata njegovog stana. Prema riječima žene, Ramize Litrić koja je nenadano postala žrtvom u bizarnoj situaciji, na vrata je prvo izašla njoj nepoznata žene, nakon čega se ona izvinila i kazala da je pogriješila stan. Ispred nje se tada našao dr. Mafalani koji ju je dva puta ošamario i udario rukom u predjelu glave. Nesretna se žena pokušala spasiti bijegom  niz stepenice. U borbi i pukušajima izbjegavanja udaraca sjekirom koja se našla u rukama dr. Mafalanija, žena je ispustila  mobitel, te pobjegla iz haustora zgrade u Naselju Luke.

 

Kako je za Radio Q izjavila Ramiza Litrić, supruga poginulog borca Armije BiH i majka dva sina, strašan šok je preživjela samo zbog toga što je greškom pozvonila na vrata ovog ljekara. Gospođa Litrić je krenula u posjet prijateljici, ali je zbog mraka I razgovora na mobitela, slučajno pogriješila ulaz u zgradu. Ne uviđajući da se nalazi u pogrešnom ulazu, gospođa Litrić je pozvonila na vrata stana, očekujući da se iza njih pojavi njena prijateljica.

“Nepoznata mi je žena otvorila vrata, ja sam se iznenadila i rekla kako sam pogriješila. Ne znam zašto je njena reakcija bila kao da me se prepala i počela je govoriti “Neka žena, neka žena”. Ja sam rekla izvinite gospođo, ja se izvinjavam i pokušala sam da krenem niz stepenice. Međutim, ispred mene se stvorio dr. Mafalani, stao je ispred mene, da ne mogu krenuti stepenicama. Onda me je udario dva puta po licu i jednom po glavi. Pokušala sam proći pored njega, nekako sam došla do stepenica. Na trećoj sam se stepenici okrenula i vidjela ga kako u ruci drži sjekiricu. Nisam mu smjela okrenuti leđa, već sam niz stepenice silazila okrenuta leđima. Nisam smjela ni glasa pustiti jer sam se bojala da će me ušutkati. Imao je takav grozan izraz na licu koji sam ja samo u filmovima vidjela. U međuvremenu se ugasilo i svjetlo u haustoru, mobitel mi je ispao i razbio se, ja sam se samo borila za život. Izbjegavala sam ga, i samo gledala gdje su vrata. Sve dok nisam izašla na vrata on je mene pratio sa tom sjekiricom” – ispričala je za Radio Q Ramiza Litrić opisujući sam događaj i napad dr. Majeda Mafalanija na nju.

 

Kako dalje navodi Ramiza Litrić, otišla je u policiju, dala iskaz,  a potom i u odjel Hitne pomoći Doma zdravlja u Visokom gdje joj je pružena pomoć.

Na pitanje da li je otprije poznavala dr. Mafalanija, Ramiza je odgovorila da ga lično ne poznaje, imala je kontakt s njim prije nekoliko godina u visočkom Domu zdravlja. Poznaje ga kako kaže “iz viđenja” kao i  većina u Visokom.

 

“Ne mogu da se pomirim s tim da mi se desilo nešto takvo, a da zaista nisam kriva za to. To je tako čudna situacija u kojoj zbog slučajne greške doživite takav šok, strah  i poniženje” – istakla je, još uvijek uzbuđena” Ramiza Litrić.

 

Nakon preživljenog šoka Ramizi je propisana terapija, te razgovori sa psihologom. Kako nam je potvrdila, dr. Mafalani izrazio je želju da s njom razgovara, što je ona odbila s obrazloženejm da nije spremna naći se s njim licem u lice. Ramiza Litrić potvrdila nam je i da će protiv dr. Mafalanija podnijeti krivičnu prijavu za fizički napad.

 

Dr. Majed Mafalani u Visokom i okolini poznat je kao ugledan liječnik koji već godinama živi u Visokom i radi u visočkom Domu zdravlja i okolnim ambulantama, a  široj je javnosti od prije tri mjeseca poznat i kao otac uhapšenog Amira Mafalanija kojeg se sumnjiči za učešće u atentatu na Ivu Pukanića  i Nike Franića  u Zagrebu.

 

Proudly powered by WordPress