Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena izložba crteža Mensura Verlaševića

 

U visočkoj Galeriji “Likum'76” sinoć je svečano otvorena izložba crteža akademskog slikara i člana ULUBIH iz Visokog Mensura Verlaševića. Zajedno sa njim, izložbu je otvorio predsjednik Udruženja likovnih umjetnika iz Visokog Mehmed Klepo, a svi prisutni su također mogli uživati i u nastupu mladih učenika Muzičke škole “Avdo Smajlović” iz Visokog.

“U pitanju je ciklus radova, njih oko pedesetak, koji su nastali u posljednje tri godine. Neki konkretan naziv nema, jer su ovo crteži bez naziva. Prva izložba iz ovog ciklusa bila je održana u maju mjesecu u Sarajevu, a nakon nje, u oktobru mjesecu je bila postavljena i u Muzeju grada Zenica, dok sam za kraj kalendarske godine odlučio da je predstavim i u svom gradu. Na tome neću stati, jer u 2009. godini planiram da ovaj ciklus predstavim i ljubiteljima ove vrste umjetnosti u Tuzli, Bihaću i Mostaru.” – rekao je Mensur Verlašević.

Ovaj visočki umjetnik je do sada dobio mnogo nagrada, najviše za crteže, a posljednja u nizu je ona iz Sarajeva ove godine, kada je takvu nagradu dobio u Collegium Artisticumu.

Proudly powered by WordPress