Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

ZDK: Usvojen prijedlog prostornog plana ZDK-a za period 2007.- 2027. godina

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na 102. sjednici usvojila je prijedlog Zaključka o utvrđivanju Prijedloga Prostornog plana Zeničko-dobojskog kantona (2007.-2027.) i prijedlog Zaključka o utvrđivanju Prijedloga Odluke o provođenju Prostornog plana Zeničko-dobojskog kantona za period od 20 godina.

Kako je izjavio Nermin Mandra, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK-a, Nacrt Prostornog plana ZDK-a Skupština je usvojila 1. jula.

“Od 15. jula do 31. augusta Nacrt je bio na uvidu u svim općinama Kantona, a od 1. septembra do 15. oktobra u svih 12 općina obavljena je javna rasprava. Prijedlog Prostornog plana ZDK-a za period od 2007. do 2027. godine sada ćemo poslati u resorno federalno ministarstvo koje o svemu treba dati svoje mišljenje. Nakon toga, prijedlog Zakona ide na usvajanje u Skupštinu”, izjavio je Nermin Mandra, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom javne rasprave, građani, udruženja, predstavnici nadležnih općinskih službi i drugi učesnici iznijeli su više od 160 primjedbi na predloženi Nacrt Prostornog plana ZDK-a.

(Fena)

 

Proudly powered by WordPress