Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pojačana kontrola saobraćaja u narednim danima

 

Imajući u vidu predstojeće novogodišnje praznike, a u okviru provođenja kampanje „Pazi kako voziš“, policijske stanice na području Zeničko-dobojskog kantona će u okviru svoje nadležnosti na magistralnim, regionalnim i lokalnim putnim pravcima organizovati akcije pojačane kontrole saobraćaja. Akcija će početi 31.12.2008. godine u 12,00 sati i trajaće do 03.01.2009. godine u 06,00 sati.

Aktivnosti policije biće usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja koji su najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, kao što su brza vožnja, nedozvoljeno preticanje i slično, a poseban akcenat biće stavljen na kontrolu mladih vozača i vozača koji upravljaju vozilom pod djejstvom alkohola.

Zaustavljena vozila biće pregledana, shodno Zakonu o policijskim službenicima, s ciljem pronalaska predmeta koji potiču od izvršenog krivičnog djela, pronalaska predmeta za vršenje krivičnih djela kao i predmeta koje lica posjeduju protivno odredbama Zakona, kao što su pištolji, noževi i slično.

MUP Ze-do kantona ovom prilikom još jednom apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili svoju sigurnost i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Odsjek za odnose s javnošću

Proudly powered by WordPress