Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Oživjeti odbojku u Visokom

 

Opština Visoko, taènije Sportski savez Visokog, ove godine obilježava 100 godina sporta na podruèju opštine. Daleke 1909. godine zabilježeni su poèeci fizièke kulture u Visokom te se ove godine nizom dogaðaja namjerava obilježiti veliki jubilej. Jedan od takvih je i odbojkaška utakmica, koja je odigrana u Sali “Partizana”, kultnom visoèkom prostoru, u kojem su izmeðu ostalog snimane i scene za film “Otac na službenom putu”. Iako odbojka nije mnogo popularna u Visokom, jer u gradu nema ni muškog ni ženskog kluba, želja vodeæih sportskih ljudi Visokog bila je da afirmiše ovaj sport te ga približi posebno mladim ljudima.

Inicijatori ovog susreta bili su i trener Mulamekiæ Šefkija i Bojiæ Alisa, inaèe nekada veoma uspješna odbojkašica koja je svoju karijeru najprije poèela u Švicarskoj, da bi nakon povratka u našu zemlju nastupala za ekipe Ilijaša i Breze, sa kojom je prošle godine izborila povratak u najelitniji rang našeg takmièenja, Premijer ligu BiH.

U utakmici u kojoj rezultat nije bio u prvom planu, prisutni su mogli da pogledaju meè u kojem su nastupili miješani sastavi OK “Mladost” iz Sarajeva, a za nadati se da ovo neæe biti posljednji odbojkaški susret odigran u Visokom.

Proudly powered by WordPress