Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

I „Sarajevo Osiguranje d.d Podružnica Visoko“ upletena u slučaj „Mušinbegoviæ“

 

Istraživački tim Radija Q koji prati dešavanja u tzv. slučaju „Mušinbegoviæ“ putem svojih izvora informacija došao je do novih saznanja vezanih za malverzacije koje su se dešavale u Medžlisu IZ Visoko u vrijeme dok je Ejub Mušinbegoviæ bio predsjednik Medžlisa.

 

Naime, Sarajevo Osiguranje d.d Podružnica Visoko je 21.01.2004 godine dalo pozajmicu firmi „Rudar dd. Konjic“ u iznosu od 106.771 KM, a zato uzelo mjeničnu garanciju od Medžlisa IZ Visoko koja praktično znači da ukoliko „Rudar d.d. Konjic“ do 18.02.2009.godine ne plati Sarajevo Osiguranju ovaj iznos, da æe isto plaæanje u ime Rudnika morati izvršiti Medžlis IZ Visoko i to preko BBI Banke Sarajevo na žiro račun koji je naznačen na mjenici pod serijskom oznakom „AF0653530“.

 

Nezvanično saznajemo da „Rudar d.d. Konjic“ nije uplatio pomenuta sredstva, i na taj način „založio“ Medžlis IZ Visoko kao svog jemca, a to opet znači da je Sarajevo Osiguranje d.d Podružnica Visoko dala ovu mjenicu banci koja je time blokirala račun IZ Visoko.

 

Više informacija o cijelom ovom slučaju i novim detaljima iskorištavanja Medžlisa IZ Visoko u lične i privatne svrhe donosimo u narednim danima.

 

Proudly powered by WordPress