Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pjesma “Kad procvatu behari” iznjedrila novu grupu Shadrwan Code

 

Shadrwan Code je grupa sastavljena od nekih članova grupe Zabranjeno pušenje i dijela članica zbora zagrebačke džamije Arabeske koja polako finalizira svoj prvi album u Denykenovom studiju. Izlazak albuma očekuje se krajem ljeta.

 

Svoj prvi nastup nakon prošlogodisnjeg nastupa na Baščarsijskim noæima u Sarajevu, grupa ce održati, isto tako u Sarajevu, a povodom svečanog otvaranja BBI Centra, na dan grada Sarajeva, 6.4.2009. godine.

 

Grupa Shadrwan Code je projekt potpuno muzički i stilski nevezan uz rad grupe Zabranjeno pušenje. U grupi Shadrwan Code je dio članova Zabranjenog pušenja i dio članica zbora zagrebačke džamije Arabeske.

 

Grupa æe na svojim nastupima izvoditi isključivo program grupe Shadrwan Code bez pjesama Zabranjenog pušenja i bez pjesama koje u svom repertoaru imaju Arabeske.

 

Album čiji se izlazak očekuje u narednih nekoliko mjeseci stilski æe najviše podsjeæati na pjesmu „Kad procvatu Behari“, a koja je aranžirana i snimljena za potrebe filma Jasmina Durakoviæa „Nafaka“. Rad na soundtracku za taj film je i iznjedrio Shadrwan Code.

 

Proudly powered by WordPress