Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Fudbal: Bosna – Gošk 2:1 (1:0)

 

Gradski Stadion:Luke. Gledalaca: 300. Glavni sudija: Ahmet Ibranoviæ (Gradačac) 9. Pomočnici: Mujo Mujanoviæ (Vitez), Mirza Šelo (Gračanica). Delegat: Ivica Pervan (Livno). Žuti karton: Josip Brajkoviæ (GOŠK). Strijelci: 1:0 Èabaravdiæ (28), 2:0 Èakiæ (46), 2:1 Rako (82). Igrač utakmice: Adnan Džafiæ (Bosna) 7,5.


 

BOSNA: Bukviæ 6,5, Kamberoviæ 6,5, Èehajiæ 6,5, Teskeredžiæ 6 ( od 60. Keæo 5,5), Puščul 7, Cana 6,5, Lelo 6,5 ,A. Džafiæ 7,5, Èabaravdiæ 7 ( od 46. Èakiæ 7), Èeho 6,5, M. Džafiæ 7. Trener: Jusuf Èizmiæ

 

Bosna je nastavila sa dobrim igrama u nastavku prvenstva. U utakmici protiv  GOŠK-a vidjeli smo jednu drugačiju Bosnu sa malo izmjenjenim i podmlađenim sastavom koji je zabilježio novu domaæu pobjedu. Ono što je karakteristično za igru Bosne je raznolikost u kojoj ekipa postiže golove sa svih pozicija, a ime Amara Èabaravdiæa koji je postigao prvi gol u ovoj utakmici je zasigurno ime koje æe se u narednom periodu često spominjati. Iako je odigrao samo 45 minuta uspio je postiæi pogodak i naæi se u još dvije izgledne prilike.

 

         Ovo su važni bodovi za nas jer dvije naredne utakmice su izuzetno teške. Prvo idemo u goste Rudaru u Kakanj i to je za nas najveæi derbi, a nakon toga nam dolazi Olimpik koji je lider na tabeli. U ovoj utakmici smo pokazali da imamo igru iako je moglo još bolje, međutim jak vjetar je bio smetnja i nama i gostima. Nadam se da je ovaj gol protiv GOŠK-a samo početak i nadam se da æu i u ove dvije naredne utakmice koje nam predstoje biti strijelac, jer su to utakmice koje æe tek pokazati koliko možemo i koliko vrijedimo – izjavio je odmah nakon utakmice mladi napadač Bosne.

 

Proudly powered by WordPress