Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDP neæe podržati program rada Skupštine ZDK-a i prijedlog budžeta ZDK-a za 2009. godinu

Poslanik Socijaldemokratske stranke SDPBiH u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Mehmed Bradariæ izjavio je danas na pres-konferenciji da poslanici ove stranke na sutrašnjoj sjednici Skupštine ZDK-a neæe glasati za predloženi Program rada Skupštine ZDK-a ni za prijedlog budžeta ZDK-a za 2009. godinu.

Program rada Skupštine trebao je biti donesen još u decembru prošle godine. Najsiromašniji je od svih dosadašnjih, sadrži uglavnom akte i zakone koji su trebali biti doneseni prošle godine i ako se izuzme ono što je u redovnim poslovima Skupštine, ne ostaje u njemu ništa od čega bi neko imao kakve fajde“, rekao je Bradariæ, dodavši da program ne predviđa ni detaljne analize u vezi sa zapošljavanjem ni mjere za ublažavanje posljedica recesije.

Dr. Jasmin Mujanoviæ, poslanik SDP-a u Skupštini ZDK-a, rekao je da su u SDPBiH nezadovoljni i načinom donošenja budžeta ZDK-a.

Predloženi budžet ne prati stanje u zdravstvu, u boračko – invalidskoj zaštiti, zapošljavanju, ekologiji, nema izdvajanja za tužbe budžetskih korisnika“, izjavio je Mujanoviæ.

Skupština ZDK-a zakazana je za sutra u 11 sati, a na dnevnom redu je deset tačaka.

(Fena)

 

Proudly powered by WordPress