Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mercator BH:Proglašeni dobitnici javnog natječaja za sponzorstva i donacije za 2009. godinu

Mercator BH je danas uručio donacije i sponzorstva dobitnicima prvog javnog natječaja za sponzorstva i donacije za 2009. godinu. Donacije je dobilo pet projekata od ukupno 600 pristiglih na Natječaj u kategorijama kultura, sport, obrazovanje i humanitarno djelovanje.

 

Kao društveno odgovorna firma Mercator BH d.o.o. je kroz razne oblike sponzorstava i donacija uključen u društvo u kojem radi i djeluje. Ove godine je po prvi put raspisan javni Natječaj za dodjelu sponzorstava i donacija, u kojem su mogle učestvovati organizacije, udruženja, klubovi, društva i pojedinci kojima je finansijska pomoæ potrebna za realizaciju projekata koji neposredno ili posredno utiču na kvalitetu života pojedinaca, ali i društvene zajednice.

 

Dobitnici Natječaja za sponzorstva i donacije su:

 

1. Ženski rukometni klub Ljubuški                                                           

2. Vidovdanska trka Brčko                                                                     

3. Biciklistička trka u Tuzli

                                                                     

4. Giro di Sarajevo                                                                                 

5. KUD Lola,
Sarajevo                                                     

 

 „Na raspisivanje ovog Natječaja odlučili smo se jer se svakodnevno susreæemo sa mnogobrojnim zahtjevima za finansijskom pomoæi. Iako bi mi bili najsretniji kada bismo svima mogli dati onoliko sredstava koliko traže, na ovaj način željeli smo svim tražiteljima donacija dati jednake moguænosti za dobijanjem sredstava.“ – izjavio je gospodin Mensud Lagumdžija, direktor Mercator BH.

 

Mercator BH æe i u toku 2009 godine, u skladu sa raspoloživim budžetom, nastaviti pružati pomoæ u vidu sponzorstava i donacija projektima koje ocjeni da su od važnosti za lokalnu zajednicu i društvo u cjelini.

 

 

Od dolaska u Bosnu i Hercegovinu u decembru 2000 pa do danas Mercator BH je uručio skoro pet miliona KM u donacijama i sponzorstvima. Građanima Dobrinje je  poklonjena sportska dvorana vrijednosti preko 2.800.000 KM, madrace za dječije krevetiæe Dječijem domu Bjelave, donacija kola hitne pomoæi Državnoj bolnici u Sarajevu; najmoderniji porodiljski krevet Ginekološko-akušerskoj Klinici Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu, vrijednosti 40.000 KM. Građanima Tuzle je poklonjen plato iznad korita rijeke Jale, vrijednosti 1.400.000 KM. Zatim, tu su donacije Narodnoj kuhinji opæine Stari grad, Sarajevo; «Zavodu za retardiranu djecu Pazariæ» Odjel Zovik, Pazariæ kod Hadžiæa; osnovnoj školi «Jala», Tuzla; porodilištu Kliničkog centra «Mustafa Alajbegoviæ» u Tuzli; Javnoj ustanovi «Dom za djecu bez roditeljskog staranja» Tuzla; Sarajevskom fudbalskom klubu SFK; Odbojkaškom klubu invalida „Fantomi“ Sarajevo itd. Gradu Mostaru uručili donaciju vrijednu 40 000 KM koja æe se iskoristiti za izgradnju sistema navodnjavanja u sklopu gradskog parka. 

 

Svoju društveno odgovornu ulogu Mercator BH od svog dolaska u BiH realizuje kroz akcije pomoæi lokalnoj zajednici kroz donacije i sponzorstva, tako da su brojne donacije, robne i novčane, samo dio nastojanja kojima Mercator BH želi pomoæi stvaranju boljih uslova i doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

 

 

 

Proudly powered by WordPress