Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Certifikati i za dvije osobe iz Visokog

Direktor Zavoda za zapošljavanje FBiH Miralem Šariæ i direktor Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona Nihad Pašaliæ, uručili su danas certifikate kandidatima koji su završili obuku u okviru pilot projekta „Uspjet æu“. Radi se o jednogodišnjem pilot projektu aktivne politike zapošljavanja, čiji je cilj usmjeren na razvoj i podizanje kompetencija nezaposlenih osoba sa visokom stručnom spremom, a sve kako bi mogli u oblasti zapošljavanja realizovati svoju karijeru, uspješno se uključivati na tržište rada.

Direktor kantonalne Službe za zapošljavanje ZDK-a Nihad Pašaliæ podsjetio je da su u periodu od 3. do 27. marta u prostorijama ove službe održani treninzi i osposobljavanje kandidata za rad sa nezaposlenim osobama. Obuku je uspješno prošlo 17 učesnika iz reda nezaposlenih osoba, koji su po ocjeni stručnjaka ljubljanskog zavoda „Papilot“, jednog od implementatora, najprimjereniji kao buduæi treneri i izvođači pilot projekta „Uspjet æu“.

Dobitnici certifikata dolaze iz 9 opština ZDK-a, tri iz Zenice (diplomirani pravnici), dva iz Tešnja (diplomirani pravnik i profesor pedagogije i psohologije), dva iz Maglaja (diplomirani žurnalista i diplomirani ekonomista), dva iz Žepča (diplomirani defektolog i diplomirani kriminalist), dva iz Breze (diplomirani pravnici), dva iz Visokog (politolog i diplomirani pravnik), jedan iz Zavidoviæa (diplomirani pedagog – psiholog) i jedan iz Kaknja (diplomirani socijalni radnik).

Osposobljeni treneri potpisali su volonterski ugovor s kantonalnom Službom za zapošljavanje ZDK-a u trajanju od 6 mjeseci i u tom periodu æe provoditi dalju edukaciju nezaposlenih osoba koje se nalaze na evidencijama opæinskih biroa za zapošljavanje. Troškove vezane za njihov volonterski rad snosiæe Zavod za zapošljavanje FBiH.

(Fena)

Proudly powered by WordPress