Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kup ZDK: Bosna – Moštre 4:5 (2:3)

Danas je u okviru prvog kola Kupa Ze-do kantona u fudbalu ekipa Moštra savladala Bosnu sa 5:4 i tako se plasirala u daljnji tok takmičenja. Meč je odigran na stadionu “Luke”, a vodio ga je glavni sudija Mirza Zubiæ. Publika je mogla uživati u velikom broju golova. u kojoj je na kraju jedan gol više ipak postigla ekipa Moštra, koja se inače takmiči u Ligi ZDK-a, te se tako sasvim zasluženo plasira u drugo kolo.

Povela je Bosna preko Čabaravdiæa u 3. minuti meča, no zasigurno jedan od najboljih igrača na današnjoj utakmici Alijagiæ, inače bivši igrač Bosne, je prvo u 12., a zatim u 29. minuti svojim golovima preokrenuo rezultat. Golom Kuniæa u 32. minuti Moštre je poveæalo svoju prednost, da bi dvije minute kasnije Cana smanjio na 3:2 za Moštre i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Treba naglasiti da je Moštre imalo šansu da poveæa svoj rezultat, no šut Alijagiæa sa 11 metara odbranio je Bosnin golman Bukviæ. Ali Alijagiæ se iskupio u 77. minuti kada je postigao svoj treæi gol za vođstvo od 4:2, dok je Hodžiæ osam minuta prije kraja meča povisio rezultat na 5:2.

Do kraja je Bosna preko Puščula u 83. i Adija Džafiæa u 87. minuti (iz penala) uspjela da smanji rezultat na konačnih 5:4 za gostujuæu ekipu.

Proudly powered by WordPress