Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nakon Češke i Slovenije najbolja bh. grupa Dubioza Kolektiv 5. juna u Visokom

Najbolji bh. bend grupa Dubioza Kolektiv nastupit æe u visočkoj ljetnoj bašti “Premijer”, u petak 5. juna od 21:00 sati.

Nakon gostovanja u Hrvatskoj, Sloveniji, te Češkoj, Dubioza Kolektiv æe svojim nastupom obradovati i sve ljubitelje njihove muzike iz Visokog i okolnih gradova.

Ovaj put kao predgrupa nastupit æe MC Dino i visočka grupa Mit, a visočkoj publici æe se predstaviti i član Urban Sevdah Benda, Adnan Zubiæ, koji je na prošlom albumu Dubioze Kolektiv “Firma Ilegal” imao zapaženo gostovanje na istoimenoj numeri.

Ono što je jako bitno istaæi da je ova grupa u jednom od rijetkih nastupa u BiH izabrala ponovo Visoko, a nakon Visokog turneju nastavljaju u Hrvatskoj, zatim u Italiji, Sloveniji, Srbiji, a naredni bh. koncert planiran je za mjesec juli.

Premijerno visočka publika æe imati priliku poslušati i njihov najnoviji single, pjesmu “Ja sam Stolac”, a Dubioza Kolektiv i ovaj put nastupa u punom sastavu:

Almir Hasanbegoviæ – vocals
Adis Zvekiæ – vocals
Brano Jakuboviæ – keys/sampler
Vedran Mujagiæ – bass
Armin Busatliæ – guitar
Orhan Maslo Oha – percussions
Senad Suta – drums
Dragan Jakuboviæ – sound technician

Sve ostale informacije o koncertu, te načinu kupovine karata po simboličnoj cijeni od 5 KM, te rezervacijama, možete saznati pozivom na broj 062/529-529

 

Proudly powered by WordPress