Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vlada ZDK-a održala 133. sjednicu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas se na 133. sjednici izjasnila o amandmanima na akte o osnivanju Šumsko-privrednog društva ZDK-a, pred sutrašnju sjednicu Skupštine ZDK-a. Na ovoj sjednici Savezu ratnih vojnih invalida ZDK-a za sufinansiranje Programa tradicionalnog druženja ratnih vojnih invalida u 2009. dodijeljeno 8.000, a HVIDRI Žepče za organizaciju sportskih igara ratnih vojnih invalida 4.000 KM.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada je dodijelila sredstva Udruženju građana „Kriva rijeka” iz Olova za realizaciju projekta „Ukorak s vremenom” 700, a Moto udruženju „Tica” iz Zenice za „Motorijadu 2009.” 300 KM.

Vlada ZDK-a je za organizaciju manifestacije „Djeca i mašta mogu svašta“ Javne ustanove Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica dodijelila 600, a 500 KM Kulturno-umjetničkom društvu „Plamen” iz Zenice za učešće na Festivalu folklora u Turskoj.

Vlada ZDK-a dala je i saglasnost na odluku Upravnog odbora da se za direktora JU „Dom penzionera” Zenica imenuje Ibrahim Babić. Iz resora Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša su dodijeljena sredstva iz Fonda za zaštitu okoline.

Prema informaciji iz Pres-službe ZDK-a, „Eko forumu” Zenica odobreno je 3.000 za realizaciju „Planova aktivnosti za Arcelor Mittal” Zenica, a Resursnom ekološkom centru Kakanj 3.000 za akciju „Izbora najuređenijeg školskog dvorišta na području ZDK-a“, Ekološkom pokretu „Eko Klek” iz Zavidovića 1.000 KM za realizaciju projekta „Ekološki kutak“.

(Fena)

 

Proudly powered by WordPress