Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosnu napustili Hrustanović, Kečo i sportski direktor Kulović, angažovani Genjac i Hodžić, neizvjestan status Mirze i Adnana Džafića, Čehe i Čakića

 

Iako su nogometaši Bosne još uvijek na odmoru, dešavanja u i oko kluba ne nedostaje. Uprava kluba je radila na potpisivanju ugovora sa igračima, svi iz prošle sezone osim Mirze Čakića, Mirze Džafića i Adnana Džafića su obnovili svoje ugovore. Za kapitena Mirzu Džafića je zainteresovana ekipa Zvijezde iz Gradačca, dok Čakić i Adnan Džafić vjerovatno karijere nastaljaju u inostranstvu, ukoliko ne dođe do realizacije ovih transfera sva trojica će biti na raspolaganju novom šefu stručnog štaba Avdi Kurdiji. Kako smo saznali iz Bosne su otišla dva nogometaša, Hrustanović se vratio u matični klub Rudar iz Kaknja, dok je ekipu napustio i Kečo. Možda je još samo upitan status Eldina Čehe, koji je postavio uslove o kojima se Uprava još nije očitovala. Kad je riječ o pojačanjima Bosna je angažovala Genjca, nogometaša koji je ponikao u Visokom, ali je proteklu sezonu nosio dres Olimpika, a povratnk je i Hodžić koji se proteklu sezonu „kalio“ u ekipi nižerazrednog Moštra. Do početka priprema moguće je da se ekipi pridruže golman Brodlija i Kunić. Uz ove promjene treba istači i da se klub sporazumno razišao sa sportskim direktorom Farukom Kulovićem, a to će mjesto u narednoj sezoni ostati upražnjeno jer u klubu smatraju da u ovom trenutku opšte finansijske krize nema potrebe za tom funkcijom. Od ranije je poznatno da je Jusufa Čizmića zamijenio njegov pomoćnik Kurdija, a za pomoćnog trenera je imenovan Izudin Kamberović.

 

Ono što posebno treba naglasiti je da se svi dogovori oko odlazaka i dolazaka igrača i članova stručnog štaba dogovaraju u klubu, za razliku od dosadašnje prakse kada su se igrači prodavali po kafanama i seoskim sijelima. Na tome treba odati posebno priznjanje ovoj Upravi koja nastavlja praksu stvaranje ozbiljnog kluba kao institucije.

 

Proudly powered by WordPress