Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

NK Bosna: Uz revijalnu utakmicu i priznanja za legende kluba

Pred početak naredne sezone Uprava NK Bosna odlučila se na jedan lijep gest kojim bi se rezimirala protekla uspješna sezona, predstavila ekipa za narednu sezonu, koja starta 15.08., ali i gest kojim će se klub simbolično zahvaliti svojim legendama. Radi se o revijalnoj utakmci koja će biti odigrana 24.07.(petak), utamici u kojoj će snage odmjeriti Veterani Bosne i Sarajevski novinari. Tim povodom formiran je i Organizacioni odbor, koji je jučer u prostorijama kluba održao i prvi sastanak. U odboru se nalaze: Mirza Laletović, Albin Skopljak, Muris Imamović, Denis Mimić, Emsud Bečar, Naim Kavazić, Almin Alijagić, Neven Krajišnk, Nusret Smajović i Adnan Jašarspahić.

– Uprava kluba dala je saglasnost i prepoznala svoj interes u organizaciji jedne ovakve revijalne utakmice. Našim veteranima suprostavit će se poznatiji sarajevski novinari uz pomoć nekih bivših igrača Želje i Sarajeva. Igrat će se dva puta po 40 minuta uz ozbiljne sudije i pristup igri.  Znači bit će to jedna prava utakmica kojoj ćemo pristupiti kao da je prvenstvena. Ono što nam je malo teže, ali i slađe od same utakmice je naša želja da se na neki način zahvalimo legendama kluba, jer je subjektivno kome je ko i zašto legenda kluba. Na posebno organizovanoj večeri nakon utakmice dodijelit ćemo pet posebnih zahvalnica onima koji su zadužili ovaj klub. Ovo će naravno biti prilika i da predsjednik Bosne Fuad Softić pred svim pozvanim novinarima, kojih će biti veliki broj, iz raznih listova i medija predstavi planove Bosne za narednu sezonu, nadamo se sezonu u borbi za povratak u Premier ligu – istakao je Mirza Laletović, idejni tvorac cjelokupne oranizacije.

Ovu revijalnu takmicu pratit će i niz drugih aktivnosti vezanih za NK Bosna, Organizacioni odbor priprema i mnoga iznenađenja te specijalne goste “Žuto-Ljubičaste” večeri. Treba napomenuti da je jedna slična utakmica odigrana prije par godina na stadonu Luke i tada su Sarajevski novinari bili bolji od tadašnjih veterana. Ovo će biti prava prilika za revanš.

 

Proudly powered by WordPress