Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

KTK Visoko & Prevent: Danas u 14.00 sati novi sastanak, novi momenat u pregovorima – mogućnost poništenja javnog poziva!?

Kako saznaje istraživački tim Radija Q, novi momenti u priči o privatizaciji dijela KTK od strane Preventa su iznenadna mogućnost poništenja javnog poziva!? Za danas u 14.00 sati u Agenciji za privatizaciju, zakazan je novi sastanak kojem će prisustvovati predstavnici kupca Preventa sa jedne strane i Senad Bilalović, Bego Agić i Ramiz Omanović kao predstavnici prodavca KTK sa druge strane.

Novi momenti u cijeloj priči o poništenju javnog poziva u neposrednoj pogodbi su dijelovi iz javnog poziva u kojima se sad spominje preuzimanje 245 radnika? Zatim Topuzovo Polje, Slobodna Zona, Krupna koža i krznara, dvije poslovne zgrade, prateća infrastruktura i istovremeno objavljivanje novog proširenog poziva sa elementima koji su trebali biti uključeni u predmet prodaje po ovom pozivu.

Sugestiju pravnih eksperata o prolongiranju kako bi se izbjegli mogući sporni elementi u Ugovoru grupacija Prevent je načelno prihvatila uz jamstvo da će ispoštovati dosadašnju ponudu sa svim elementima koji će biti navedeni.

Poziv za neposrednu pogodbu za Fabriku obuće Goruša bi mogao dobiti verifikaciju za potpisivanje, jer nema nekih spornih elementa, ukoliko grupaciji Prevent bude odgovaralo u pojedninačnoj realizaciji Ugovora.

Više detalja saznat ćemo nakon današnjeg sastanka…

 

Proudly powered by WordPress