Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvorena nova organizaciona jedinica u sklopu carinske ispostave u Visokom

Nakon otvaranja carinske ispostave u Visokom, u martu ove godine, danas je  otvorena i nova organizaciona jedinica unutar carinske ispostave Visoko. Ove će usluge najviše koristiti Preventu. Prema riječima direktora  regionalnog centra Uprave za indirektno oporezivanje Hamde Sušića, uslovi u kojima će se raditi u novoj ispostavi, među najboljima su na prostoru BiH.


 

„Drago mi je što su visočani prepoznali potrebu i značaj  i odgovorili na naše zahtjeve, te evo danas u razmaku od samo nekoliko mjeseci otvaramo još jednu ispostavu u Visokom. Nadam se da će i ostali privredni subjekti uvidjeti prednosti Slobodne zone, blizinu same carinske službe, te iskoristiti sve pogodnosti – posebno preduzeća koja se bave proizvodnjom i izvozom“ – istakao je Sušić.

 

Slobodna zona Visoko aktivno radi od 1997.g. i dobijanje nove šifre zapravo je usklađivanje sa aktima važećeg zakona. Ističući značaj i rad Slobodne zone čiji je prošlogodišnji izvoz iznosio oko 250 miliona KM, Jasmina Zubić direktorica zone je naglasila buduće ambicije u smislu otvaranja carinskog referata Slobodne zone Visoko.

Proudly powered by WordPress