Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Preduzećima „Integra“ Zenica i „May“Tešanj odobrena sredstva

 

Jučer je na sjednici Upravljačke jedinice Kreditno-garanacijskog fonda Zeničko-dobojskog kantona data saglasnost na realizaciju još dva kreditna zahtjeva. Krediti su odobreni preduzećima „Integra“ Zenica i „May“ d.o.o. Tešanj. Za obje firme odobreni su krediti u iznosu od po 100.000 KM, sa rokom otplate do pet godina, grejs-periodom 24 mjeseca i kamatnom stopom od 4,06 odsto.

 

Firma „May“ Tešanj aplicirala je za sredstva Kreditno-garancijskog fonda Vlade Ze- do kantona sa projektom nabavke CMC obradnog centra za izradu građevinske stolarije. Preduzeće „Integra“ Zenica konkurisalo je za kredit po osnovu proširenja kapaciteta pogona za proizvodnju anti-korozivnih premaza.

 

Inače, dosad je odobreno sedam kreditnih zahtjeva u ukupnom iznosu od 500.000 KM, a trenutno je na obradi još sedam zahtjeva preduzeća sa područja Zeničko-dobojskog kantona. Da podsjetimo, javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobrenje kredita namijenjenih poslovnim aktivnostima privrednih društava na području ZDK otvoren je do kraja ove godine.

 

Press služba ZDK

 

Proudly powered by WordPress