Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nema para za nastavak gradnje mostova u Visokom

 

Nedostatak finansijskih sredstava razlog je odlaganja završetka radova na mostu preko rijeke Bosne, na lokalitetu Podvanj, na ulazu u Visoko – potvrdio je za Temu jutra Radija Q, Mugdim Æosović, pomoćnik načelnika u službi za razvoj.

Prema njegovim riječima radovi su stali u samoj završnici – na pristupnim saobraćajnicama koje bi trebao finansirati ZDK.

 

„To se malo odužilo, a radovi napreduju prema prilivu sredstava. Ne možemo trenutno ništa ubrzati, možemo se samo nadati da će se situacija popraviti“ – izjavio je Æosović.

 

Nedostatak  novaca zaustavio je i gradnju mosta u naselju Prijeko. Kanton nije ispunio svoje obaveze na vrijeme, pa se izvođač radova sa cijelom mehanizacijom povukao s planirane lokacije, s na pola završenim poslom.  

 

„Izvođač radova je uradio  dio posla za koji nisu uplaćena sredstva, te se nakon obustave isplate, povukao s gradilišta.  Iako je naknadno plaćeno za urađeni posao, nije postignut dogovor o nastavku radova, a izvođač zahtijeva kompletnu isplatu.“

 

Ne želeći precizirati s konačnim datumom, Mugdim Æosović je najavio skoro okončanje radova na mostu u Podvanju i njegovo otvaranje za saobraćaj. Otvaranje ovog mosta, značajno će se rasteretiti ulazak u Visoko i kamionima i ostalim vozilima omogućiti slobodniji i djelimično kraći put prema Moštru i okolnim mjestima.

 

Proudly powered by WordPress