Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Servisne informacije: još tri dana radovi u ulici Oruča

Zbog nekoliko kišnih dana i manjih problema u postavljanju novih cijevi za vodosnadbjevanje u ulici Oruča, završetak radova pomjeren je za nekoliko dana, u petak 18.septembra 2009.g. Kako je za Radio Q izjavio direktor JKP „Visočica“ Visoko Ermin Dlakić užurbano se radi da se iskoristi svo raspoloživo vrijeme kako bi se zamjena cijevi završila. Naglasio je i da su radovi na priključcima vodovodnoj mreži na Bucima također pri kraju, te se vrlo skoro očekuje i zatvaranje i ovog projekta.

Naglasio je da je snadbjevenost vodom s gradskog vodovoda zadovoljavajuća, te da izuzev nekoliko manjih kvarova posljednjih dana, nije bilo većih radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži.

 

Prema podacima iz Elektrodistribucije Zenica PJ Visoko, posljednjih sati nije bilo zabilježenih većih kvarova niti prekida u snadbjevanju električnom energijom. Za danas nema najavljenih radova na elektro mreži.

 

Iz Odjela Hitne pomoći Doma zdravlja sa poliklinikom Visoko saznajemo da je u protekla 24 sata hitnu medicinsku pomoć zatražilo 47 pacijenata. Jedan od njih upućen je na dalje liječenje u Zenicu. Uglavnom se radilo o slučajevima tegoba kod hroničnih bolesnika i astmatičara te nekoliko ujeda insekata.

 

Proudly powered by WordPress