Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Potpisivanje Memoranduma o razumjevanju

Memorandum o razumijevanju između Misije OSCE-a u BiH i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, odnosno Vlade Ze-do kantona biti će potpisan u ponedjeljak, 05. 10. 2009. godine u 12,00 sati u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona.

 

Potpisivanjem ovog Memoranduma bit će ozvaničen početak nastavka projekta „Dobro upravljanje u obrazovanju: Školski odbori kao zagovornici promjena i odgovornosti. „

Da podsjetimo, pomenuti projekat započet je u decembru 2007. godine sa ciljem uklanjanja nedostataka u radu školskih odbora. On se realizirao kroz izradu materijala za obuku, zatim praktične obuke 25 voditelja i pružanjem podrške nizu radionica usmjerenih na edukaciju članova školskih odbora.

Tokom prvog dijela projekta koji je okončan u decembru 2008. godine obučeno je više od 200 članova školskih odbora tokom 36 radionica. U nastavku projekta koji će trajati do kraja 2009. godine, palnirana je obuka za još 24 školska odbora u Kantonu, te postavljanj temelja za institucionalizaciju programa obuke, po čemu će kanton koji je i pokrenuo ovaj projekat biti prvi u Bosni i Hercegovini.

 

Memorandum će potpisati: Miralem Galijašević, premijer, Zdenka Merdžan, ministrica i Claude Kieffer (Klod Kifer), direktor Odjela za obrazovanje Misije OSCE-a u BiH.

 

 

 

Press služba ZDK

Proudly powered by WordPress