Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uskoro svjetski poznata Fornetti peciva i u Visokom!

Visoko će uskoro dobiti svjetski poznata peciva “Fornetti” i to u ulici Tabhanskoj. Radi se dubokosmrznutim pecivima za krajnje potrošače. Fornetti peciva će nakon Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Češke, Poljske, Rumunije, Srbije, Austrije, Italije, Njemačke, Švedske i Engleskoj konačno se moći konzumirati i u BiH, odnosno u Visokom. Izraz Fornetti (talijanska riječ čija je izvorno značenje: mala peć) – obično poznat kao naziv za mini peciva ujedno je i zaštićen brend.

Fornetti® Franšiza je kompleksni proizvođačko-prodajni sistem, osnovan za pečenje mini peciva od lisnatog tijesta s kvascem ili bez kvasca u prodajnom prostoru.

Proizvodi koji se pojavljuju na tržištu prehrambenih artikala mogu ostati trajno uspješni jedino, ako se mogu upotrijebiti u modernom, praktičnom obliku, ako njihova cijena ne isključuje većinsku grupu kupaca s manjim primanjima i naravno, ako pružaju osjećaj sitosti.

Pri osnivanju Fornetti® Franšize cilj je bio mogućnost stalnog posluživanja toplih peciva što većem broju ljudi:

  • na najjednostavniji način
  • uz najveću higijensku sigurnost i sigurnosti u proizvodnji namirnice
  • na najjeftiniji način

Prema tome, Fornetti proizvod je:

  • prilično fleksibilan
  • priprema se jednostavno
  • lako se prodaje

 Franchise Europe (centralna stranica EU franšiza), koji ocjenjuje franšizne sustave, je na top 500 listi od 2005. godine vrlo visoko pozicionirala Fornetti® Franšizu. U selekciji prehrambenih franšiza, Fornetti® Franšiza je rangirana na drugom, dok je između svjetski poznatih brendova rangirana na trećem mjestu. (www.franchiseeurope.com).

 

Proudly powered by WordPress