Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Rekordan broj izlagača na ovogodišnjem sajmu “Jesen u Visokom”

Peti  po redu  sajam poljoprivredno – prehrambenih proizvoda  „Jesen u Visokom“ bit će održan i ove godine, od 02.11 – 04.novembra 2009.g. I ove godine lokacija ostaje ista, prostor ispred i dvorana KSC Mladost u Visokom. Svake godine dani sajma privuku veliki broj građana, ali i izlagača kojih do sada ima ukupno 35, što je za Radio Q potvrdio Mugdim Čosović iz Službe za privredu, razvoj, budžet i finansije Općine Visoko.

 

„Iako sutra ističe rok za prijave, ostavit ćemo još nekoliko dana vremena da se svi zainteresovani izlagači prijave i uzmu učešće u ovoj manifestaciji. Do sada imamo potvrdu za učešće deset izlagača eko – hrane, dosadašnji broj izlagača iz Visokog i okoline je 35, što je više u odnosu na predhodne godine“ – izjavio je Čosović.

 

Cilj održavanja i ovogodišnjeg sajma je njegova tradicija, podrška u razvoju poljoprivredne i prehrambene proizvodnje na ovim prostorima, što se ovih godina pokazalo kao izuzetno poticajno za mala i velika preduzeća s prostora općine Visoko.

 

Pokrovitelj izložbeno prodajnog sajma poljoprivredno – prehrambenih proizvoda je Općina Visoko, kao i Vlada ZDK, ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, sponzori su Zemljoradnička zadruga Visoko i JP Veterinarska stanica dok je ovogodišnji generalni sponzor KTK Visoko.

Privrednici koji žele učestvovati u ovoj sajamskoj manifestaciji dužni su se javiti u Službu za privredu, razvoj, budžet i finansije  kako bi prijavili svoje učešće.

 

Otvorenje sajma je planirano za ponedjeljak 02.novembra u 11.00 sati.

 

Proudly powered by WordPress