Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Jedni postavljaju, a drugi skidaju “ležeće policajce”

Vijećnica Jasmina Zubić na posljednjoj je sjednici Općinskog vijeća zatražila od nadležne općinske službe  da se izradi projekat „ležećeg policajca“ za dionicu regionalnog puta u naselju Gornje Rosulje. Podsjećam, prije mjesec dana na ovoj je cesti dječaka udario auto, a  razlog je neprilagođena brzina kretanja automobila.


 

U odgovoru nadležnih iz Službe za prostorno uređenje, napominje se da je ova oblast regulisana pravilnikom o postavljanju posebnik objekata na cesti radi smanjenja brzine kretanja vozila.

 

„Imajući u vidu da je ulica Gornje Rosulje regionalna cesta i da je u kantonalnoj nadležnosti, ova Služba će ponovno uputiti dopise nadležnom Ministarstvu ZDK da utvrdi da li prema projektno – tehničkoj dokumentaciji, koju posjeduju za navedeni regionalni put, postoje uvjeti  za postavljanje posebnih objekata na cesti u naselju Gornje Rosulje, odnosno da tačno definišu broj i mjesto potrebnih ležećih policajaca na dionici puta Ciglana – Kraljevac. Također, ukoliko dati uvjeti postoje, nadležna služba će podnijeti zahtjev za izdavanje potrebne saglasnosti i tražiti postavljanje ovakvih  posebnih objekata na predmetnoj dionici.

 

Napominjemo da su prema ovoj Službi i Općinskom vijeću ranije upućene inicijative za uklanjanje i usklađivanje postojećih „ležećih policajaca“ u gradu što je Općinsko vijeće i podržalo“ – navodi se u odgovoru  nadležne službe.

 

Proudly powered by WordPress