Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Subvencije poslovnim subjektima

Vlada Ze-do kantona je, na prijedlog Ministarstva privrede, dodijelila 15.000 KM privrednom društvu „Ugarak-Produkt“ Visoko na ime uvoeđenje međunarodnih standarda za upravljanje kvalitetom u svrhu dobijanja ”Ce-znaka” za proizvod aluminijski klizni prozor.

Privrednom društvu „Bex“ Maglaj na ime refundacije adminsitrativnih troškova za izgrađeni proizvodni objekat dodijeljeno je 12.000 KM, a privrednom društvu „Pero“ Zenica 6.050 KM na ime regresiranja kamata na investicijski kredit.


 

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odobreno je 15.000 KM dodatnih sredstava za izgradnju vodovoda za naselja Lupoglav i Milišići na području Općine Žepče, te 10.000 KM Općini Olovo za sufinansiranje čišćenja korita rijeka Stupčanica, Bioštica i Krivaja.

 

Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Vlada je odobrila 2.500 KM za troškove sanacije stambenog objekat raseljene porodice Akifa Selimovića iz Sokoca, zatim 10.000 KM za obnovu stambenog objekta kako bi se zbrinula raseljena porodica iz Žepča, te 3.000 KM povratniku u Općinu Žepče Nenadu Ðokiću za nabavku materijala za stambeni objekat. Pored toga, za 23 lica koji su u stanju socijalne potrebe odobreno je 8.350 KM.

Općini Vareš je kao pomoć za sanaciju uništene kapele na groblju u selu Kopljari dodijeljeno je 3.000 KM. Uz to, Mufidu Mustafiću iz Maglaja, RVI 90 posto za nabavku ortopedskog pomagala odobreno je 5.603 KM.(Zeda)

Proudly powered by WordPress