Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Evo kako muslimane u Visokom pozivaju na jedinstvo, odnosno kako je KTK štetan za Visoko!?


 
Predmet: ukupljanje kubanskih kožica
 

Povodom javnog oglašavanja putem radia, da će se na području Medžlisa IZ Visoko ukupljati kurbanske kože za KTK Visoko, kao vid posebnog priloga ovoj fabrici, mimo akcije koju godinama vodi Islmska Zajednica, Rijaset Islamske Zjednice ukazuje na sledeće:

Ukupljanje kurbanskih kožica na područu Rijaseta  Fond ¨Bejtu-l-mal¨ organizovano se vrši preko 35 godina. Ovim činom Islamska zajednica je potvrdila svoju zrelost i jedinstvo. Od prevelikog značaja je za IZ-u da to jedinstvo čuva i održi.Stoga obavijest putem radija, upućena muslimanima Visokog, u vidu poziva, da svoje kurbanske kože, umjesto kroz jedinstvenu akciju IZ, ukupljuju se za potrebe KTK Visoko, je veoma štetna. Ovakvim načinom se neće pomoći fabrici, a nanijet će se velika šteta IZ-, jer tim putem mogu sutra krenuti i drugi. Stoga Rijaset poziva sve muslimane Visokog da čuvaju jedinstvo IZ, jer samo jedinstvena i snažna IZ može štititi interese muslimana. Svaka podjela u zajednici, pa makar povod za to, na prvi pogled, bila i dobra namjera, je opasna, jer kako kaže jedna poslovica ¨Put do džehenema je popločan dobrim namjerama¨.

Očekujemo, stoga da će svi imami i drugi aktivisti IZ-e prenijeti ovu poruku Riaseta muslimanima Visokog, za koje smo uvjereni da će razumjeti i prihvatiti, te vas selamim uz bajramsku čestitku,Bajram šerif mubarek olsun.
Es-selau alejku,

Generalni sekretar Rijaseta IZ BiH
Muhamed Salkić

Dopis br: 01-SM-1650-12/09
09. zu-l-hidže 1430.h.g.
26. novembar 2009.godine

 

Proudly powered by WordPress