Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nije sve tako sivo: Pak-Rampart nakon revizije potvrdio ISO 9001:2000 i ISO HACCP crtifikat

U momentu apsolutne privredne depresije i svakojakih afera u Visokom, u prilici smo da napišemo i nešto potpuno drugačije. Visočka firma PAK-RAMPART d.o.o, ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Naime, agencija TUV NORD, potvrdila je nakon revizije ranije izdate certifikate ISO 9001:2000 i ISO HACCP. Radi se o preporučenom međunarodnom kodeksu prakse općih načela higijene hrane, proizvodnji i prodaji prehrambenih proizvoda, pružanje usluge i transporta roba. Pomenuti certifikati prvi puta su izdati 08.12.2008.godine, a nakon revizije potvrđeni 24.11.2009.godine.

Zašto su ovi certifikati važni pitali smo vlasnika PAK-RAMPARTA, Nihada Smailagića?

-” Odgovor se sastoji u jednoj rečenici. Da nemamo ove certifikate ne bi mogli izvoziti našu robu i uopšte se baviti proizvodnjom. Stoga su za nas ovi certifikati jako važni, jer Rampart u ovom trenutku svoju robu izvozi u SAD, Mađarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Kosovo i Makedoniju, uz naravno potpunu zastupljenost na cijeloj teritorij naše zemlje. Sa 65 stalno zaposlenih u ovom trenutku ukupan promet smo povećali za 30% u odnosu na prošlu godinu, dok je izvoz povećan za 25%. Kad smo već kod brojki da kažem i da imamo još 25% upražnjenog proizvodnog kapaciteta naših mogućnosti. Tim prije sam još zadovoljniji ovim certifikatima koji su samo potvrda našeg kvaliteta i uspješnog poslovanja, na osnovu kojeg, evo ekskluzivno za vaš sajt mogu reći, u narednoj godini planiramo useliti u potpuno novu Upravnu zgradu koju gradimo”

Uz sve ovo treba navesti i to da iz firme PAK-RAMPART uskoro najavljuju i dobijanje halal certifikata.

Bilo bi jako lijepo da svakodnevno iz Visokog možemo objavljivati bar po jednu ovakvu informaciju za razliku od onih koje svakodnevno objavljujemo, a koje su prevashodne vezane za propadanje nekadašnjih visočkih nosilaca privrednog razvoja, korupciju, kriminal i sitne mahalske interese. Ovaj Rampartov primjer pokazuje da u Visokom i nije sve tako sivo pa im na tome i čestitamo!

Proudly powered by WordPress