Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

U ČETVRTAK IZLOŽBA FOTOGRAFIJA DRAŽENA GRUJIĆA “URBANI FRAGMENTI”

Španska ambasada u BiH i Sarajevski otvoreni centar organizirat će u četvrtak, 17. decembra, u galeriji “Likum '76” u Visokom šestu samostalnu izložbu fotografija Dražena Grujića pod nazivom “Urbani fragmenti”. Taj mladi banjalučki umjetnik predstavit će se visočkoj publici nakon što je ove godine već učestvovao na nekoliko kolektivnih izložbi u Sarajevu, saopćeno je iz Sarajevskog otvorenog centra.Izložbu čini 20 fotografija nastalih protekle godine za vrijeme autorovog boravka u Barseloni.

O konceptu postavke kustosica Lana Čmajčanin zapisala je da se konceptualizacija takvog rada ne može interpretirati i učitavati kao autorova potreba da zabilježi određene atrakcije i ljepote site specificuma ili da fotografiše na dobro poznatim mjestima, već naprotiv da uhvati punktume, urbane fragmente koji svjedoče o životu i prostoru u kojem se taj život odvija.Saradnja između Sarajevskog otvorenog centra i Španske ambasade u BiH bit će nastavljena i u 2010. godini, za kada je planirano prikazivanje izložbe i u drugim bh. gradovima.

Dražen Grujić, rođen i odrastao u Banjoj Luci, diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. Više od deset godina bavi se analognom i digitalnom umjetničkom fotogafijom. Do sada je izlagao u Banskom dvoru i Muzeju Republike Srpske, Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS, te Muzeju Hercegovine u Trebinju.Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH (ULUPUBiH).(Fena)

Proudly powered by WordPress