Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kovo Galerija pobjednik Novogodišnjeg turnira Visoko 2009!!!

Novogodišnji turnir Visoko 2009 je završen, a titulu najboljih zasluženo je ponijela ekipa Galerije Kovo. Oni su se u finalu sastali sa ekipom Replico koju su savladali sa 4:1.
Prethodno su obje ove ekipe relativno lagano savladale svoje protivnike u polufinalu. Galerija Kovo je bila bolja od ekipe Klub Premijer sa 5:0, a Replico od ekipe Emeri koju je savladao sa 4:2.
Nakon ovih utakmica odigrana je revijalna utakmica u kojoj su se publici u KSC Mladost predstavila djeca polaznici Škole fudbala Gračanica koju vodi Sead Vranić.
Utakmicu za treće mjesto su igrale poražene ekipe iz polufinala, tj. Emeri i Klub Premijer. Nešto bolja je bila ekipa Klub Premijer koja je treće mjesto osvojila pobijedivši Emeri sa 2:1.
A onda poslastica za sve na kraju. U finalu su se sastale dvije ekipe koje su cijelim turnirom pokazale se kao najbolje i koje su igrale najljepši nogomet. Bilo je to finale koje su svi priželjkivali, a s obzirom na prikazano u finalu može se reći da su obje ekipe ispunile očekivanja. U veoma napetoj utakmici u posljednjim sekundama prvog poluvremena Kovo Galerija je došla u vodstvo 1:0, a s tim rezultatom se i otišlo na odmor. Nakon pauze Replico pravi pritisak, ali Kovo Galerija pravi kontranapad i dolazi do prednosti 2:0. Pritisak ekipe Replico se 5-6 minuta prije kraja utakmice napokon isplatio kada su smanjili rezultat na 2:1, ali već u narednoj minuti ponovno na dva razlike povisuje Mirza Džafić i tada rezultat glasi Kovo Galerija 3 Replico 1. Replico vadi svog golmana iz igre i pokušava do kraja igrati sa 5 igrača u polju, no u jednom kontranapadu golman-igrač ruši napadača Kovo Galerije i za taj prekršaj dobija crveni karton. Do kraja je u tom trenutku bilo ostalo još 3 minute, a Replico je 2 minute imao igrača manje. U takvoj situaciji Kovo Galerija samo još jednom povisuje prednost i utakmica završava krajnjim rezultatom 4:1.

U pauzi između dva poluvremena finala nagrađeni su najbolji pojedinci turnira. Tako je za najboljeg golmana proglašen golman ekipe Klub Premijer Hasanspahić. Najbolji strijelac sa 10 postignutih golova proglašen je igrač Kovo Galerije Omerdić, a kao najbolji igrač turnira sasvim zasluženo proglašen je Nijaz Mulahmetović igrač Replica. Kao najmlađi igrač posebnu nagradu dobio je i igrač Kluba Premijer Abduselam Alihodžić.

{youtube}1ENwkLhcLFM{/youtube}
Nakon utakmice finala dodijeljeni su i pehari i priznanja i najboljim ekipama, ekipi Galerije Kovo kao osvajaču turnira, drugoplasiranoj ekipi Replico, te trećeplasiranoj ekipi Klub Premijer.

{youtube}QEhXPB3f3K0{/youtube}
I pobjednici i poraženi su na kraju dobili aplauze od publike u dvorani KSC Mladost, publika je znala nagraditi majstorije svih ekipa i pojedinaca bez obzira iz koje ekipe dolazili. Novogodišnji turnir se pokazao kao jedan od najznačajnijih sportskih događanja u Visokom. Dvorana je svaki dan turnira skoro do kraja bila ispunjena, a na dan finala je bila možda i premala da primi sve one koji su došli da uživaju u vrhunskom malom nogometu.

Proudly powered by WordPress