Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

DEPO SAZNAJE: Vukašin Brajić predstavnik BiH na EUROSONGU

Vukašin Brajić novi je predstavnik BiH na EUROSONGU u Oslu, saznaje DEPO iz izvora bliskih žiriju! Muziku i tekst za njegovu izvedbu napisao je Dino Šaran
– Zaista sam iznenađen, nisam znao da sam odabran, još mi nisu javili, prvi put to od vas čujem. Ali drago mi je da sam baš ja prošao. Zaista sam iznenađen, to je sve što zasad mogu reći – izjavio je Vukašin Brajić za DEPO.

– Nisam znao da je moja pjesma izabrana! Drago mi je zbog toga! Kad sam pisao pjesmu, nisam je pisao za Eurosong, ali se odlično uklopila u taj koncept. Vukašin Brajić je odličan dečko, odličan pjevač, onako malo rokerski, mislim da će jako dobro izvesti tu pjesmu – izjavio je autor pjesem Dino Šaran za DEPO.

Danas od 12 sati zasjedala je stručna komisija koja je imala zadatak izabrati novog bh. predstavnika za pjesmu Evrovizije u Oslu.

Vukašin Brajić je mladi pop-rok muzičar koji je postao poznat široj javnosti tokom učestvovanja u reality showu Operacija Trijumf 2008/2009, koji se emitovao preko šest nacionalnih televizijskih mreža u pet balkanskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija), gdje je osvojio drugo mjesto. Rođen je u Sanskom Mostu 1984. godine.
Svoje pjesme prijavilo je oko 90 autora, a članovi stručnog žirija izabrali su Vukašina Brajića da predstavlja BiH u Oslu na Eurosongu 2010. Prvo javno izvođenje bh. evrovizijske pjesme bit će upriličeno 7. marta u specijalnj emisiji na BHT-u.

S obzirom da su prijave koje su pristigle pod šiframa, o imenima koja bi nas mogla predstavljati u Oslu još nema zvaničnog govora. Naravno, to nije spriječilo špekulacije o tome ko bi mogao biti novi predstavnik BiH. Pored Nermina Puškara Puške, spominjali se još i Amel Ćurić, Selma Bajrami, Igor Vukojević, Maja Sarihodžić, Alen Albinović i drugi.

– Trenutno ne mogu dati nikakvu izjavu u vezi sa izborom, ali će u 19 sati u dnevniku BHT-a biti objavljen bh. predstavnik i bit će izdato zvanično saopštenje – izjavila je za DEPO Maja Čengić, portparol BH Eurosonga.

Ostaje da se vidi hoće li Vukašin Brajić Evroviziju dovesti u Sarajevo.

 

Podsjetimo, prošlogodišnji bh. predstavnici u Moskvi bili su grupa Regina sa pjesmom “Bistra voda” koji su zauzeli 9. mjesto, a pobjedio je predstavnik Norveške Alexander Ribak.

(DEPO/dg)

Proudly powered by WordPress