Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Spasiti od zaborava: Skupština Zlatnih ljiljana Visoko prihvatila prijedlog da i djeca umrlih i poginulih dobitnika budu članovi njihovog udruženja

 

Članovi Skupštine Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Visoko, prihvatili su prijedlog Amre Babić u kojem se traži da i djeca umrlih i poginulih dobitnika najvećih ratnih priznanja budu članovi ovog udruženja. Babićeva je obrazlažući svoj prijedlog, istakla da je cilj ovom izmjenom Statuta udruženja uključiti i djecu, pored pravnih nositelja, jer je evidentno da se svake godine smanjuje broj pravnih nasljednika, što vodi smanjenju broja  članstva u ovom i ovakvim udruženjima, te će ovakvom selekcijom i ona kroz određen period biti ugašena.
“Trebamo razmišljati i o tome šta će reći historija, jer kada nestane nas, supruga i majki, nestat će i udruženja, a time je to i početak zaborava za žrtve koje su izašle iz rata i njihove porodice” – istakla je između ostalog, Amra Babić.
Skupština je prihvtila ovaj prijedlog, te će se on uputiti na kantonalni i federalni nivo u formi prijedloga.
Izabrano je novo rokovodstvo Udruženja dobitnika najvećih ratrnih priznanja Visoko. Na mjesto predsjednika Udruženja izabran je Jusuf Buza, a  predsjednik i dopredsjednik Skupštine Udruženja su Kemal Kardaš i Emsud Gazibara. U predsjedništvo su ušli Ferid Provalić, Emir Bešlić, Ramiz Džafić, Amra Dedić  i Emsud Gazibara. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Halima Subaša, Sabahudin Alibegić i Hidajet Bučuk, a  u sudu časti su Zahid Alijagić, Aiša Bajraktarević i Salko Omerbegović.
Kako je istaknuto tokom  9. Izborne Skupštine ovog Udruženja, većina planiranih projekata u 2009.g. je i pored loše finansijske situacije,  ispunjena. Članovi Skupštine prihvatili su prijedlog Ferida Provalića da se poveća vrijednost paketa koji se nosi prilikom posjete članova ovog udruženja  porodicama dobitnika najviših ratnih priznanja.Edin Hakanović dugogodišnji član radnog predsjedništva ovog udruženja, izjavio je da se povlači sa svih dosadašnjih funkcija navodeći privatne razloge, ali da će i dalje ostati član ovog udruženja.

Proudly powered by WordPress