Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Saopštenje za javnost: Nastavljena proizvodnja u Preventu nakon lažne dojave

Anonimni poziv da je u proizvodnim pogonima Preventa u Goruši podmetnuta bomba je bio lažan. Nakon dojave oko 14:40 evakuisani su zaposlenici Preventa koji su bili u smjeni, a policija je izvršila detaljan pregled proizvodnih pogona Preventa. Nakon prekida od oko 45 minuta, nastavljena je proizvodnja u pogonima Preventa u Goruši  gdje 960 uposlenika radi na izradi kožnih presvlaka za automobilska sjedišta. 

Prevent oštro osuđuje ovaj zlonamjeran pokušaj narušavanja kontinuiteta poslovanja i ohrabruje policiju da što prije privedu kraju istragu u ovom slučaju. Prevent će pomoći istražnim organima kako bi se što prije otkrila osoba koja stoji iza ovog anonimnog poziva.  

Ovom prilikom Prevent želi pohvaliti brzu i profesionalnu reakciju lokalne policije koja je u isto vrijeme osigurala da na mjestu događaja budu prisutna vatrogasna i kola hitne pomoći.  

Prevent je najuspješniji poslodavaca na području općine Visoko, a nalazi se među tri vodeća bh izvoznika.   

Na tržište Bosne i Hercegovine Prevent dolazi u januaru 1999. godine i upošljava 50 radnika u Visokom, ali već od sljedeće godine u kontinuitetu proširuje svoje proizvodne kapacitete, otvara nova radna mjesta i pojačava izvoz širokog proizvodnog asortimana na svjetska tržišta. Preventnovi proizvodni pogoni nalaze se u Visokom, Goraždu, Zenici, Jelahu i Vogošći gdje je Prevent suvlasnik tvornice Volkswagen Sarajevo.  Prevent zapošljava skoro 3000 ljudi u proizvodnim pogonima u BiH, te ostvaruje preko 300 miliona KM prihoda.   

Prevent u Bosni i Hercegovini je dio međunarodne grupacije koja posluje po najvišim evropskim standardima primjenjujući sistem poslovanja u proizvodnji „Just In Time“ („pravovremeno“).  
 

Proudly powered by WordPress