Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Opet snijeg u januaru

„Neka se topi sam“, vidno uznemireni i dezorjentisani, kazali su iz Službe koja spava dok snijeg pada.

Služba svake godine vrijedno spava kada snijeg pada. Njihov učinak prema statistici federalnog Zavoda za statistiku iznosi nevjerovatnih 99,99 %, mada iz Službe za spavanje dok snijeg pada kažu da je taj procenat veći i da su ljudi u  Zavodu za statistiku pogriješili ali da će oni strpljivo spavati dok ovi ne poprave tu grešku.

U Institutu za brojanje pahuljica također su iznenađeni snijegom koji pada. „Ovo nije normalno“ dva puta je ponovio Zejnil Brojlić šef odjela za brojanje pahuljica manjih od 3mm Instituta za brojanje pahuljica. „Do sada smo izbrojali 589.789.496.238.477,00 pahuljica manjih od 3mm a kolege iz odjela za brojanje pahuljica veličine između 3-5mm još nisu završili brojanje pahuljica.“

I građani su iznenađeni snijegom. Grupa građana rezignirana jer Institut za brojanje sniježnih pahuljica nije završila svoj posao demonstarativno je bacila u snijeg svoje lopate jer, kako je poznato, snijeg se ne smije čistiti dok Institut za brojanje snježnih pahuljica ne završi brojanje.

Jedino su zastupnici Parlamenta Federacije BiH jutros bili na pravom mjestu i u pravo vrijeme. Svaki zastupnik, zavisno iz kojeg kantona dolazi je bio na čelu Odbora za doček snijega. “Mada to ne spada i direktnu nadležnost parlamentaraca, mi smo htjeli da pokažemo građanima da se i u doba recesije može zaraditi”, kazao je jedan parlamentarac koji je izrazio želju da ostane anoniman jer kako kaže, vrijednost dobrog djela se ne bi trebala umanjivati pričom o tome ko je to djelo uradio. Parlamentarci će dobiti duple dnevnice jer su sebe izložili mnogobrojnim pahuljma snijega.

Proudly powered by WordPress