Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Komšićeva čestitka za Dan nezavisnosti BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je bh. građanima čestitku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“To je dan kada je većina građana BiH izašla na referendum i izjasnila se za samostalnu i suverenu BiH. Samo jaka i pravedna država je u stanju pomoći svojim građanima i zaštititi ih. Siguran sam da većina upravo takvu državu želi, a želim vjerovati da ćemo je jednoga dana i imati. Kao suverena i demokratska zemlja imamo pravo da sami odlučujemo o svojoj sudbini, kao što smo to i do sada činili. Vrijeme je da svaki pojedinac, dakle, svaki građanin ove zemlje, mudro iskoristi to pravo i dobije upravo ono što želi.

Pokušajmo vratiti povjerenje među ljudima, budimo ustrajni i prepoznajmo ono što nam je zajedničko, ono što je vrijedno i ljudsko. Jedino tako ćemo svakom ponaosob uspjeti vratiti dostojanstvo i ponos, ono što nas čini dobrim ljudima.

Svim građanima Bosne i Hercegovine od srca čestitam Dan nezavisnosti, sa željom da svaka slijedeća godina bude bolja i da je svi koji žive na njenoj teritoriji osjećaju svojom domovinom”, kaže se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Željka Komšića.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress