Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Druženje s mališanima!

Jučer je u Gradskom kinu nakon premijere i reprize predstava ”Carevo novo ruho” ponovo prikazana i to u dva termina. Čarobna i maštovita adaptacija bajke oduševila je visočke osnovce iz škola ”Safvet-beg Bašagić” i ”Kulin Ban” koji su po prvi put vidjeli ”Carevo novo ruho” na ovakav način. 

Članovima ansambla bilo je zadovoljstvo što su pokazali svoje umijeće, entuzijazam i ljubav prema kulturi visočkim mališanima. Djeca su najiskrenija publika i treba ih usmjeravati prema urbanim stvarima jer ”narodnjaci su federalni trend” već odavno! Djecu ne zanima jesu li glumci ”djeca visočkih uglednih porodica…ko i kako troši novac iz poreske kase” i slične nebuloze o kojima pišu i pričaju ljudi koji prave lakrdiju od novinarske profesije.

Samo mi znamo kako je bilo dolaziti na probe po snijegu i hladnoći…i biti ”lud” i do kraja istrajati…naš entuzijazam ne može srušiti ni snijeg, ni kiša ni hladnoća a kamoli neke laži. 
Hvala profesorici Veri što radi ono što voli i što voli ono što radi! Današnje dvije predstave bile su odlična uvertira pred nastupajući ”Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH” koji će se održati u Konjicu narednog mjeseca. 

                                                                                                                                                            Ismar IMAMOVIĆ

Proudly powered by WordPress