Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Društvo Josip Broz Tito otvorilo radne prostorije na Sebilju

Društvo Josip Broz Tito Visoko  otvorilo je  svoju kancelariju, sjedište društva na Sebilju  u Visoko. Izražavajući veliku zahvalnost Općini Visoko, JKP Gradska groblja  i MZ Stari Grad koji su im pomogli u opremanju i uređivanju njihovog budućeg radnog prostora, brojnim okupljenim članovima i simpatizerima Društva Josip Broz Tito, obratio se predsjednik društva Kemal Hajduković

„Naša glavna uloga je da baštinimo ideje iz onog vremena kada je nama svima bilo bolje. Posebno nam svima mora biti jasno da smo mi članovi društva svi antifašisti. Danas neću o tome govoriti već ću iskoristiti priliku da se zahvalim Općini Visoko što nam je obezbijedila prostor za korištenje, zahvaljujemo se i JKP Gradska groblja koji su nam obezbijedili namještaj za naš radni prostor“ – istakao je između ostalog Hajduković zahvaljujući se i ostalim udruženjima i pojedincima koji su na bilo koji način pomogli u ovom projektu.

Pred prostorijama Društva, ukupio se veliki broj simpatizera  i poštovalaca lika i djela Josipa Broza Tita koji na ovakav način i kroz različita okupljanja evociraju uspomene na tekovine komunizma  i SFR Jugoslavije.

Proudly powered by WordPress