Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SAN: Nihadu Imamoviću poručeno da ide

Nakon što je Sud BiH odbio žalbu firme Asa Auto, Konkurencijsko vijeće BiH je izdalo nalog pa je ta tvrtka morala platiti 750.000 maraka na ime kazne zbog monopolskog ponašanja na tržištu. To je, kako saznajemo iz naših izvora, razljutilo Nijaza Hastora, većinskog vlasnika Asa Holdinga, koji živi u Njemačkoj. On je poručio Nihadu Imamoviću, direktoru Asa Holdinga, da ide iz te kompanije s obzirom da joj je svojim ponašanjem nanio ogromnu štetu.

Također saznajemo da sarajevski Asa Holding gasi četiri svoje firme s obrazloženjem da se radi o reorganizaciji kompanije.

Prema informacijama do kojih smo došli, neki članovi Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH, podnijet će zahtjev da Imamović bude smijenjen s funkcije predsjednika.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen jučer je ponovo saopštio da neće biti dozvoljena legalizacija objekta veličine 20.000 kvadratnih metara koji je Imamović bespravno podigao.

– Više vjerujem svojim očima nego Imamovićevim uvjeravanjima i naglašavam da tone betona izlivene u jamu koja je ugrozila i temelje Doma zdravlja na Otoci nikako ne mogu biti otpisane kao „sanacija građevinske jame”. Gradska uprava i ja osobno nastavit ćemo da radimo u interesu građana, a ne u interesu povlaštenih tajkuna čije poslovne prakse izjedaju društveno tkivo, šačice ljudi koja se bogatila dok je ova zemlja prolazila jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji. Borba protiv korupcije i povlaštenih tajkuna je jedini općeprivatljivi oblik patriotizma – saopštio je gradonačelnik Behmen.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress