Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Petog maja u Zenici okrugli sto na temu „Izgradnja, razvoj i perspektivnost elektroenergetskih objekata u Zeničko-dobojskom kantonu”

U srijedu, 05. 05. 2010. godine, s početkom u 10,30 sati u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona bit će održan Okrugli sto na temu „Izgradnja, razvoj i perspektivnost elektroenergetskih objekata u Zeničko-dobojskom kantonu. Organizatori ovog okruglog stola su Elektroprivreda BiH, Rudnik mrkog uglja Kakanj i Vlada Zeničko-dobojskog kantona.

Uvodna obraćanja dat će Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, Vahid Hećo, federalni ministar energije, rudarstva i industrije i Miralem Galijašević,premijer Ze-do kantona. U radnom dijelu bit će prezentirane prostorno-planske pretpostavke za razvoje energetskog sistema u Ze-do kantonu koje će predstaviti kantonalni resorni ministar Nermin Mandra.O prioritetima izgradnje elektroenergetskih objekata iz nadležnosti „Elektroprivede BiH“ govorit će Amer Jerlagić, generalni direktor, a o pripremi i izgradnji bloka broj 8 Termoelektrane Kakanj Jusuf Merić, rukovodilac Sektora pripreme i izgradnje novih termoelektrana u JP Elektroprivreda  i Mirsad Jašarspahić, direktor RMU Kakanj.

Proudly powered by WordPress