Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dinamo dočekao FK Zanatlije kao najveće evropske ekipe!

Član posljednje opštinske lige FK Zanatlija iz Visokog bili su gosti zagrebačkog Dinama na utakmici protiv Hajduka, ujedno i proslavi pete uzastopne titule NHL-a. Pomalo nevjerovatno ali istinito, nogometaši popularnih Zanatlija na Maksimiru su bili dočekani sa svim protokolarnim detaljima kako se dočekuju i velike evropske ekipe sa kojima igra Dinamo. Najveće zasluge, kako je uopšte došlo do ove istorijske posjete jednog niželigaša, pripadaju izvjesnoj Amri Peternel koji obavlja funkciju marketing menagera NK Dinamo, a njeno porijeklo je iz Visokog.

-„ Ja sam jedan mali dio svog života provela u Visokom, nakon toga sam otišla u Sarajevo pa u Zagreb i sad sam tu gdje jesam u najtrofejnijem hrvatskom klubu na mjestu marketing menagera. Bilo mi je veliko zadovoljstvo da sam mogla utjecati na to da moje Visočane Dinamo dočeka sa svim onim protokolarnim dijelovima kako dočekujemo i najveće evropske ekipe. Uspjeli smo ih upoznati sa klubom, uručiti skromne poklone, ali isto tako Zanatlije su u manirima velikog kluba adekvatno odgovorili. Nadam se da će Dinamo uspjeti uskladiti svoje termine i odazvati se pozivu FK Zanatlija da budemo gosti u Visokom u povodu proslave 100 godina sporta u mom gradu – istakla je Amra Peternel.

Za vrijeme obilaska „Plavog Salona“ i upoznavanja sa najvećim uspjesima Dinama domaćini su istakli da svih ovih uspjeha ne bi bilo bez Bosanaca koji dali ogroman doprinos uspjesima kluba iz Maksimira. Prisutnim domaćinima se obratio i trener FK Zanatlija Mirza Laletović:

-„ Ovo je možda i najznačajniji dan u istoriji našeg kluba, biti gost jednom Dinamu u vječitom hrvatskog derbiju protiv Hajduka u trenutku kada se proslvalja titula je nešto nezaboravno. Nema riječi kojim bih izrazio zahvalnost velikom Dinamu koji je jednom tako malom klubu kao što je naš ukazao jednu ovakvu priliku i čast. Iskreno se nadam da ćemo imati prilike uzvratiti gostoprimstvo još ove godine u Visokom.“

Utakmica je završila 0:0 što je bilo dovoljno za novu titulu Dinama koji se okreće novim obavezama i planovima za novu sezonu Lige prvaka, dok Laletović i ekipa već razmišljaju o narednom kolu i lokalnom derbiju protiv ekipe Gračanice.

Proudly powered by WordPress