Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočko ljeto 2010.:Otvorena prodajna izložba dječijih radova “Škola u bolnici”

altProdajna izložba radova djece pacijenata Odjela za dječiju psihijatriju KCUS-a održana je večeras  u holu Gradskog kina u Visokom. Prihod od prodaje dječijih radova ide u fond Dječije psihijatrije. Ovaj već dugogodišnji projekat  ima za povod da se šira javnost podsjeti na postojanje ovih malihšana i na njihove životne teškoće.

 

Uime Kliničkog centra prisutna je bila Rabija Fejzović, viša medicinska sestra u Odjeljenju za  dječiju psihijatriju KCUS-a., koja je naglasila da sva prikupljenja srestva idu u fond Dječije psihijatrije iz kojeg se opet nabavljaju materijali koje djeca koriste u ovoj “Školi u bolnici”.

Ističući da je za rad s djecom potrebno puno ljubavi i strpljenja, Rabija Fejzović dodaje kako mali pacijenti uživaju praveći svoja prava mala umjetnička djela, što je i jedan vid okupacione terapije tokom njihovog boravka u bolnici.

Kako je naglasila Lejla Bukva,  predsjednica UO Centra za kulturu i  edukaciju u Visokom, upućena je  i pomoć prije nekoliko mjeseci kada su prikupljena sredstva i obavljena  posjeta mališanima.

“Mi smo se tada odlučili da organizujemo jednu malu prodajnu izložbu. Nadam se da će visočani prepoznati krajnji cilj i šta znači kupovina ovih dječijih radova” – istakla je lejla Bukva.

 

alt

Proudly powered by WordPress