Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Dani kulture u okviru Visočkog ljeta 2010., zatvoreni izložbom radova visočkih umjetnika Likovne kolonije u Adi

altDani kulture u okviru manifestacije Visočko ljeto 2010.g. zatvoreni su večeras izložbom radova sa Likovne kolonije Ada 2010.g. u ljetnoj bašti Galerije Likum 76 u Visokom. Izložbu je otvorio akademski slikar Mensur Verlašević koji je izrazio svoje zadovoljstvo urađenim djelima ukupno 15 umjetnika, naglašavajući da se i pored skromnih sredstava kojima su raspolagali, uradilo dosta toga.

alt„Večeras završavamo, već slobodno mogu reći, tradicionalne susrete kolonije u Adi koja nažalost ove godine nije imala goste zbog nedostatka finansijskih sredstava. Međutim, ove godine smo imali izuzetno veliki odaziv naših domaćih umjetnika što me posebno veseli – mlade garde tek svršenih studenata i studenata. Ukupno nas je učestvovalo 15-tak autora. Bili smo jako produktivni, što se može i pogledati.  – istakao je Verlašević i naglasio da će po jedno djelo svakog umjetnika ostati u fundusu Galerije lIKUM 76.

„Mi smo se trudili i dali svoj maksimum, bez obzira što nam planirana sredstva još nisu pristigla na račun, jer mi smo iz svojih rezervi kupovali platna, kistove, boje i davali umjetnicima.“

altVerlašević je naglasio i da su djela visočkih umjetnika,osim onih koja pripadaju Galeriji, dostupna za eventualnu kupovinu na tržištu. Vjerujemo da će većina vrlo brzo naći svoje kupce.

alt

alt

Proudly powered by WordPress