Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Vašar počinje!

altPočele su pripreme za ovogodišnje Dane trgovine u Visokom. Umjesto dosadašnjih sedam dana trajanja tradicionalnog „vašara“, ove godine, prodaja  i ugostiteljstvo u ulicama Čaršijskoj, Alije Izetbegovića, dijelu ulice Branilaca te na Kožarskom mostu, trajat će ukupno osam dana. Već danas je bilo prilično „živo“  na navedenim ulicama, gdje su prodavači već skovali i postavili svoje štandove.

altIako još nema zvaničnih informacija o odazivu izlagača na ovogodišnjim Danima trgovine, pred početak prodaje, može se primjetiti da ima, kao i prošle godine, praznih, neprodatih prostora.

Iako jedan  broj Visočana ima negativan stav prema vašaru i Visočkom ljetu, veći broj stanovnika podržava i na određen način voli i uživa u ovim danima, smatrajući ih jedinstvenim i događajem koji njeguje dugogodišju tradiciju na ovim prostorima. Iako ovakva okupljanja kao posljedicu imaju  ogromne količine smeća, buku, gužvu…  ne može se zanemariti činjenica da Visoko u ovim danima posjeti i više od 100 000 ljudi.

altKo voli neka i uživa, a  ko ne, neka se povuče u mirnije dijelova grada, jer vašar počinje!

Proudly powered by WordPress