Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Subvencije Vlade ZDK ; Alma Ras i Secom maksimalno koriste poticaje

altOsam privrednih subjekata iz Zeničko – dobojskog kantona na ime poticaja razvoja privrede, odlukom Vlade ZE – Do kantona  dobit će 109 445 KM. Najveći iznos 50 000 KM odobren je Prijedlogom Odluke o odobravanju finansijskih  sredstava – regresa,  privrednom društvu preduzeću Secom d.o.o Visoko i to na ime regresiranja kamata na investicijski kredit. Ovo uspješno preduzeće koje se bavi  drvoprerađivačkom djelatnošću, prema riječima premijera ZE-Do kantona Miralema Galijaševića, samo na ime regresiranja kamata u posljednje tri godine dobilo je 90 000 KM, što je maksimalan iznos.

Brezanskom preduzeću Strong d.o.o također na ime regresiranja kamata na investicijski kredit  odobreno je 22 500 KM.

Tešanjsko prehrambeno preduzeće Madi, iz kantonalnog budžeta dobilo je 12 000 KM na ime subvencioniranja uvođenja i certifikacije međunarodnih standarda za upravljanje kvalitetom „Halal  certifikat“.

Na ime regresiranja na investicijski kredit preduzeću Kamelia d.o.o Doboj Jug za 2010.g. Vlada će isplatiti 9 375 KM, dok je po istom osnovu vareškom privrednom subjektu AR – Zvijezda, odobrena isplata 6 250 KM.

alt„Preduzeće Alma Ras vrlo je dobar primjer kako se i u Olovu stvari mogu dobro odigravati. Alma Ras radi dva proizvoda za poznate modne brendove i to je za svaku pohvalu. Za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnog objekta ovom preduzeću odobreno je   20 000 KM- kaže premijer  Galijašević.

Obrtniku, Vahidinu Fejziću iz Zavidovića, vlasniku radnje „Vart Wood“, za subvencioniranje administrativnih troškova kod izgradnje proizvodnog objekta odobreno je 5 320 KM. Javnom preduzeću Toplana Tešanj, uvođenje  i certifikaciju međunarodnih standarda za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 Vlada će sufinansirati sa 9 000 KM.

Premijer Galijašević je izjavio kako je nezavisnoj televiziji IC Kakanj, u svrhu finansiranja projekta medijskog predstavljanja značaja uvođenja i primjene ISO standarda u firmama sa područja Zeničko – dobojskog kantona odobreno 10 000 KM.

Proudly powered by WordPress