Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA promovirala u Gradačcu izbornu platformu i kandidate za opće izbore 2010

altStranka demokratske akcije (SDA) promovirala je danas na Kuli Husein-kapetana Gradaščevića u Gradačcu izbornu platformu i kandidate za opće izbore 2010. godine.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić podsjetio je članove, simpatizere, kandidate i goste na to da je ova politička stranka prije dvije godine izbornu kampanju započela na srednjovjekovnom bosanskom kraljevskom gradu Bobovcu, krenula i ostvarila pobjedu na lokalnim izborima.

– Danas iz Gradačca, s Kule Husein-kapetana Gradaščevića, Zmaja od Bosne, jednog od simbola postojanja BiH i borbe za njenu samostalnost i opstanak, krećemo u još jednu izbornu pobjedu – poručio je Tihić, prenosi Služba za odnose s javnošću SDA.

Predsjednik SDA je naglasio da će cjelokupno djelovanje ove stranke biti podređeno očuvanju i borbi “za jedinu domovinu – Bosnu i Hercegovinu”.

– Država ravnopravnih naroda – Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih koji je smatraju svojom domovinom, žele živjeti u njoj i graditi bolju budućnost za svoju djecu, unuke i buduće generacije, demokratska i pravna država u kojoj se poštuju ljudska prava i slobode, te decentralizirana država multietničkih ekonomskih regija u kojoj će svi biti ravnopravni na cijeloj teritoriji države, bez obzira na etničku, vjersku ili drugu pripadnost, osnovni su ciljevi Stranke demokratske akcije – kazao je Tihić.

Naglasio je da je osnov izborne platforme SDA ekonomski razvoj i zapošljavanje, prije svega u domenu izgradnje infrastrukture, energetskih objekata i poljoprivrede.
Podsjetio je na “zastoj” u ispunjavanju uvjeta za članstvo BiH u EU i NATO i dodao da je “jedina reforma koju su proveli oni koji su srušili ‘aprilski paket’ tzv. reforma policije, koja nije ništa drugo do legalizacija policije RS-a i uopće dejtonskog ustroja policije, a time i jačanja entiteta RS”.

Po Tihićevim riječima, rezultat parola BH 100%, sve ili ništa, “jedne avanturističke, neodgovorne politike”, jeste slabija BiH, a jača Republika Srpska.

– Da je usvojen aprilski paket, danas bi Bosna i Hercegovina bila članica NATO-a i blizu punopravnom članstvu EU-a – kazao je.

S Kule Husein-kapetana Gradaščevića danas je svima koji žele Bosnu i Hercegovinu upućen poziv na dijalog i dogovor za uređenje Bosne i Hercegovine kao države ravnopravnih naroda i građana, u kojoj će se Bošnjaci, Srbi, Hrvati i svi drugi osjećati slobodno i gdje će razlike biti prednost, a ne razlog za sukobljavanje. Poziv je upućen i na beskompromisnu borbu protiv kriminala, koji je danas najveća prijetnja Bosni i Hercegovini i njenim građanima. A “onima koji razmišljaju ili pokušavaju raditi na podjeli ili svojatanju Bosne i Hercegovine” SDA je poručila da uzalud troše snagu i vrijeme, jer neće uspjeti.

(Fena)

Proudly powered by WordPress